Shan Shui Shi Lin-Cultural Centre by Park + Associates Pte Ltd

Park + Associates Pte Ltd Demonstrates The Shan Shui Shi Lin Cultural Centre

Park + Associates Pte Ltd, the thinktank behind the displayed design Cultural Centre by Park + Associates Pte Ltd spells out, Titled Shan Shui Shi Lin (mountain water rock forest), the project is imagined as a Chinese landscape painting, one of the oldest art forms in Chinese culture. The architects had adopted the compositional techniques of a Chinese landscape painting to create a more layered visual experience. With the school’s clock tower resting in the far background, the mid-ground defined by two blocks, and the new block strategically oriented to embrace the foreground of curated rock-scape and landscape, the project becomes an exploration for translating visual pleasure into a functional built form..

Shan Shui Shi Lin-Cultural Centre by Park + Associates Pte Ltd Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=50415

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to New Design News homepage.

Designer Rankings

Fatal error: Cannot redeclare shuffle_assoc() (previously declared in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/newdesignnews.com/html/myfunctions.php:5) in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/newdesignnews.com/html/function-spinner.php on line 55